Natuurpunt Moervaart-Zuidlede organiseert 20ste editie van de fietszoektocht

 
donderdag, 18 juli, 2019 - 12:30 tot zondag, 4 augustus, 2019 - 23:30
Zaffelare, Wachtebeke, Moerbeke, Stekene, Sinaai

Zin in een plezante namiddag? Doe dan mee aan de fietszoektocht van onze Natuurpuntafdeling! De tocht is een goeie 30 kilometer lang, 90 procent van het traject loopt door de pure natuur. Dat is genieten. Rij samen met je gezin, of vrienden. Je zoekt de locatie op van tien foto's en je moet een antwoord vinden op twintig gestelde vragen. Er zijn een vijftiental informatiepanelen op het traject, neem de tijd om die te lezen.

De fietszoektocht kan je doen vanaf begin juli tot en met 22 september 2019. Formulieren kan je kopen op meerdere verkooppunten. Die vind je op www.heidebos.be/fietszoektocht. Meer informatie kan je altijd vinden op de website van onze afdeling:
www.heidebos.be of stuur een e-mail met je vraag naar
vanackernorbert@gmail.com

Je las het goed. Dit is de twintigste editie van de fietszoektocht. Reeds twintig jaar coördineert vrijwilliger van Natuurpunt uit Zaffelare, Norbert Van Acker, de hele organisatie van deze fietszoektocht. De combinatie van een mooi en rustig fietsparcours, de prachtige natuur onderweg en de uitdagende pittige vragen maken deze tocht jaarlijks tot een groot succes!

Voor deze twintigste editie stelde Norbert het traject samen met Zaffelarenaar Dirk Verheedt. Het traject is al twintig jaar een lus, je kan dus instappen op diverse plaatsen. We passeren dit jaar voorbij het mooie beeld van meneer Pheip (stripverhaal Nero). We zien het beeld van de schaapherder met hond. We zien enorm veel mooie en rustige natuur. En we fietsen langs de Stekense vaart en langs de Moervaart. We fietsen op nieuwe fietspaden die er tot voor enkele jaren nog niet lagen. Onderweg kan je op twee plaatsen een hapje en een drankje nemen.

Kies een zonnige namiddag uit en spring op de fiets. Koop je deelnameformulier zo vroeg mogelijk, zo kan je de tocht meerdere keren fietsen om alles terug te vinden. De adressen van de diverse verkooppunten op de verschillende gemeentes kan je ook terugvinden op onze website www.heidebos.be/verkooppunten

En om niet te vergeten: vrijdag 18 oktober is er een prijsuitreiking. Jawel, iedereen heeft prijs. Aan de hand van een presentatie doen we de virtuele toer en je ziet op het scherm alle antwoorden. Ach ja, bijna vergeten, er is nog één algemene vraag maar dat is nog een verrassing.

Veel plezier en geniet ervan.
Meer informatie: www.heidebos.be/fietszoektocht