Navigeren te voet, met de fiets of auto

 
dinsdag, 19 februari, 2019 -
19:30 tot 21:30
zaal sfeervelde te Beervelde

KWB Beervelde
Dinsdag 19 en 26 februari in zaal Sfeervelde telkens om 19.30 uur
Workshop OsmAnd / smartphone

OsmAnd staat voor Open Street Map Automated Navigation Directions

Het is een gratis programma (App) dat geïnstalleerd kan worden op een smartphone, tablet, i-phone of i-pad. De app kan dienst doen als een navigatiesysteem (GPS) en werkt op satellietverbindingen.
Het programma laat toe om bestaande wandel-,fiets- of autotochten te importeren, eigengemaakte tochten op te nemen (registreren) en te delen met anderen, een tocht voor te bereiden en op te slaan, enz. Deze app is ook een zeer polyvalente gids voor wandelaars of fietsers en voor diegenen die graag een stad bezoeken. De app wijst u de weg naar interessante locaties zoals bushaltes, wandel-en fietsknoopunten, café’s, handelszaken, parken, monumenten, enz..

Deze workshop wordt begeleid door Rik Umans. Na een kort overzicht van enkele basisfuncties van de smartphone starten we de workshop. In een real-time presentatie op een groot scherm maakt u stap voor stap kennis met de vele mogelijkheden van OsmAnd. Simultaan met de stap voor stap presentatie kan u op uw eigen smartphone of tablet de app op punt stellen.
Inlichtingen en inschrijven bij Paul Himpens 0477 42 11 75 of paulhimpens@telenet.be