Paddenstoelenwandeling door het Heidebos

 
zondag, 10 oktober, 2021 - 14:00
Heidebos - parking 2 Knokkestraat , 9185 Wachtebeke

Groot en klein kunnen zelf op zoek gaan naar paddenstoelen langs de AS Adventure wandeling. Je zal op verschillende plaatsen infobordjes tegenkomen over paddenstoelen. Dit gedurende de hele maand oktober. Zo kan je al wandelend ontdekken dat er paddenstoelen bestaan in veel formaten en kleuren. Sommige hebben grappige namen, anderen hebben enkel een moeilijke naam. Hou er wel rekening mee dat paddenstoelen vergankelijk zijn. Sommige zie je slechts enkele dagen. Dat maakt ze zo mysterieus.

We zullen het traject zo veel mogelijk aanpassen, maar soms zal je een bordje vinden, waar de paddenstoel al weg is. Blijf op het wandelpad om de paddenstoelen te bewonderen. Pluk zeker geen paddenstoelen om de onderkant te bekijken. Breng gewoon een spiegeltje mee. Veel handiger en zo kan iedereen na jou er ook nog van genieten.

Paddenstoelen zijn de “vruchten” van de zwamdraden die onder de grond en in het hout van bomen groeien. Om de zwamdraden te laten groeien, is er heel wat vocht nodig. Paddenstoelen verschijnen na een schokeffect. Dit kan door een groot verschil in dag- en nachttemperatuur, maar zeker ook na een periode van veel regen. Na de natte zomer van dit jaar verwachten we dus aardig wat paddenstoelen.

Als er in de loop van oktober dan weer plots nachtvorst komt, verdwijnen de meeste paddenstoelen. Hou daar rekening mee. In het bos is er altijd wat te beleven. Geniet in elk geval van de geuren en kleuren die de herfst met zich meebrengt.

Wanneer? Heel de maand oktober, vanaf parking 1, Keizershoek, Moerbeke
Meebrengen? Spiegeltje

HONDEN ZIJN NIET TOEGESTAAN OP DEZE WANDELING, wij danken u voor uw begrip.

Paddenstoelenwandeling

Ga je liever met een gids op stap die je alle geheimen vertelt van de paddenstoelen, kom dan op 10 oktober om 14 uur naar parking 2 aan het Heidebos. Maatje en Marc vertellen je met veel plezier meer over de soorten, hun voorkomen en de mysterieuze verhalen rond deze organismen. Na de wandeling kan je genieten van een natje en een droogje aan de boshut waar de wandeling zal eindigen.

Inschrijven? https://www.natuurpunt.be/agenda/paddenstoelenwandeling-door-het-heidebo... - het aantal inschrijvingen is beperkt tot 50 dus wees er vlug bij!
Meebrengen? Spiegeltje

HONDEN ZIJN NIET TOEGESTAAN OP DEZE WANDELING, wij danken u voor uw begrip.

Organisatie: Natuurpunt Moervaart-Zuidlede
Gidsen: Maatje den Herder - Marc Martens - 0498 08 48 74 - maatje.den.herder@telenet.be