Zaffelaarse nachten

 
donderdag, 21 oktober, 2021 -
20:00 tot 22:30
Zaffelare/Wachtebeke

DE TWEEDE NACHT op 21 oktober 2021 om 20 uur is het centrale thema. De geschiedenis van het Provinciaal Domein Puyenbroeck dat voor één derde op Zaffelaarse grondgebied ligt en voor twee derden op gronden die vroeger deel uitmaakten van Mendonk. Zowel de meersen, de bossen en de kronkelende Zuidlede hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Zaffelare.

Gastsprekers zijn Bert Vervaet (verleden), Walter Van den Branden (dir. MOLA, Molenmuseum, over 50 jaar provinciaal Domein), Antoon Pauwels (woonde aan de Zuidlede). Gilbert Van Autreve komt een gerestaureerde diamontage uit 1969 presenteren die de Zaffelaarse Fotoclub indertijd samenstelde naar aanleiding van de opening van het domein.

Evarist Ganzelever en Luc Van Autreve lezen voor uit ‘Kikkerdril’, een verzameling columns die ze schreven naar aanleiding van 50 jaar Provinciaal Domein Puyenbroeck in 2019.

Locatie van zowel DE TWEEDE ZAFFELAARSE NACHT is de Orangerie naast het Molenmuseum, Provinciaal Domein Puyenbroeck, Wachtebeke. Er is parkeergelegenheid naast de Zuidlede, net over de Puyenbrug (of net voor, als u van Wachtebeke komt).
Entree telkens € 5. Reserveren is een zeer goed idee: expo