Blog

Jean Marie
0 reactie(s)
Nieuws uit de gemeentescholen

De gemeentelijke commissie onderwijs kwam recent samen. We sprokkelden nieuws over het aantal leerlingen in Beervelde en Lochristi, het effect van fusies en de aanleg van een groene of klimaatgezonde speelplaats.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst en foto's © Evarist Ganzelever

Het heeft iets weg van een levende speelpleinbrug voor gevoelige zielen. Of beter gezegd, met uitzicht op een naburig jacht en een portie verbeelding waan je je zo binnenschipper.

Jean Marie
0 reactie(s)
park gemeente Lochristi Koning Boudewijnlaan

Tekst - Foto JMDB ©

De zitting start om 20 uur in het gemeentehuis. Je kan de vergadering ook live volgen via You Tube (https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi). Er komt een retributie voor plaatsing en onderhoud nutsvoorzieningen. De heraanleg van de speelplaats GBS wordt beperkt tot de kleine (Schoolstraat) en ‘Spiegelhof’ is het voorstel voor een nieuwe straat in Dorp Oost.

Bennie
0 reactie(s)
Overledebrug toe Feb 24 - © Bennievdp

Tekst en foto's © Bennie Vanderp

De Overledebrug over de Moervaart in Wachtebeke wordt vanaf vandaag tijdelijk gesloten voor herstellingswerken. Tot en met 15 maart is deze brug niet meer beschikbaar voor het wegverkeer.

Peter
0 reactie(s)
Voetbal 18 Feb 24 © Peter Esprit

Tekst en foto's © Peter Esprit

Opnieuw weinig goed nieuws van het voetbalfront in Lochristi. Zowel SV Zaffelare, Dynamo Beervelde als SK Lochristi keken tegen een nederlaag aan.

Bennie
0 reactie(s)

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Youtube

De muziek uit de jaren ’80 blijft inspireren. Dat blijkt nog maar eens uit de song “Overdrive” die ondertussen al 11 weken in de Radio 2 – top 30 meedraait.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Begraafplaats Lochristi  Feb 24 - © Evarist Ganzelever

Tekst en foto's © Evarist Ganzelever

Het lijkt wel alsof er een aardbeving heeft plaatsgevonden, wanneer je de begraafplaats in de Kerkwegelakker doorsteekt. In een aantal rijen zijn meerdere grafzerken compleet verzakt, sommigen zelfs gekapseisd.

Bennie
0 reactie(s)

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Bennie Vanderpiete - Chris Corn 

Op 24 en 25 februari brengt Chris Corn, samen met Sam De Troyer en Wim Verbeke, een programma in 2 delen met liedjes over de liefde. Luc Van Autreve en Evy Erauw ondersteunen het muzikaal gedeelte met passende teksten. Er zijn nog (een beperkt) aantal tickets beschikbaar voor de beide avonden.

Bennie
0 reactie(s)

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Zaffelare heeft, na 14,5 maanden, terug een geldautomaat. Eerder deze namiddag was er de officiële opening.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Valentijn 2024 - Gustaaf en Leona - © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

Cupido schiet zijn pijlen af, het is Valentijnsdag. We bekijken deze dag vaak doorheen een jeugdige bril. Voor ons een reden om dit beeld bij te stellen. We gingen langs in het woon-zorgcentrum Sint-Pieter in Lochristi, waar bewoners Gustaaf Coppens (98) en Leona Imschoot (93) ons opwachtten.

Pagina's