Alicia Franck (MTB) op stage en op weg naar het BK

Hadewijch
0 reactie(s)

Terwijl de kroon en de troon worden doorgegeven, wordt in Wallonië om het BK BX XCO gestreden bij de elite vrouwen aan het Lac de l‘Eau d’Heure. Alicia uit Lochristi is nu bezig met een trainingsstage in de Dolomieten om zich volledig op te laden voor haar eerste Belgisch Kampioenschap bij de elite vrouwen.

Na het BK eind juni liet ze het volgende weten:
“Afgelopen zondag stond het provinciaal kampioenschap in Moerbeke op het programma. Dit was pas de tweede dag na een lange examenperiode, dus ik had geen al te hoge verwachtingen. Al bij de verkenning op zaterdag voelde ik dat mijn conditie niet was zoals voorheen.
Bij de start was ik goed mee, maar na het lange rechte stuk tot achter in het parcours, kon ik pas als zesde of zevende het bos indraaien. In de eerste ronde kwam ik in een groepje met Inne Bertels en de Nieuw-Zeelandse Samara Sheppard te zitten. Petra Mermans en Joyce Vanderbeken reden meteen weg.
In de tweede ronde reed Samara weg, en wat later reed ik weg van Inne Bertels. Ik voelde me elke ronde minder sterk, maar slaagde erin deze positie te behouden. Tot ik in de voorlaatste ronde verrast werd wanneer Inne Bertels in het wiel van een ploegmaat van haar voorbij komt gereden. Ik probeerde aan te sluiten, maar maakte een stuurfout in een glibberige modderbocht en verloor de aansluiting “

Alicia Frank rijdt in hetzelfde team als Nicolas Vermeulen uit Zeveneken, maar hij is ondertussen verhuisd.

Het zou heel straf zijn om bij de allerbeste te eindigen. We duimen alvast voor haar!

Meer informatie: http://teamnarviflexnomadesk.com