All You Need Is Love

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
All You Need Is Love

In een wereld waarin Trump en bloedige wereldconflicten het dagdagelijkse nieuws domineren, is liefde meer dan ooit nodig. En om ons daaraan te herinneren is er Valentijnsdag.

Ik schreef ooit dat Valentijnsdag dwaas en commercieel is, druipt van het valse sentiment en ik een intense hekel heb aan dit fenomeen, kortom, ik negeerde die 14de februari gewoonweg, of schold hem de huid vol. Maar met het verstrijken der jaren neemt het relativerende in mij wat de bovenhand, word ik minder streng.

Waarna ik me de vraag stel wie ben ik dan wel om die collectieve waan van de dag te bekritiseren?  Een samenleving, die geprogrammeerd staat om op bevel gedicteerde emoties te uiten, bezit de macht van het grootste getal. En die heeft altijd gelijk. Je geliefde ‘verrassen’, is dan ook echt voor wie er in gelooft! Wat natuurlijk altijd een beetje jammer is voor wie alleen zit op Valentijnsdag, waardoor de kans bestaat dat je kan overkomen als een loser, of in elk geval een beetje verdacht!

Een fijne Valentijnsdag nog!