Antwerpen

Vorig weekend was het stralend weer. Goeie ideeën ontspruiten vaak bij mooi weer en dat was toen niet anders. We stonden op en beslisten al snel dat we naar Antwerpen zouden trekken.

Onze eerste stop: het MAS (Museum Aan De Stroom). We deden de Wandelboulevard die gratis toegankelijk is. Je neemt de roltrappen en quasi op elk verdiep zie je een andere hoek van de stad. Op het einde geniet je op het dak van een prachtig panorama. Dit jaar is Antwerpen Europese Sporthoofdstad. 'Sporting A' maakte dit zichtbaar in het MAS: de Antwerpse sportwereld passeert de revue tijdens de roltrapvitrines.

Na het MAS stond 'De Burgerij' op het menu. Een burgerrestaurant dat, naar eigen zeggen, burgers voor burgers maakt. Eigenaar van dit restaurnant en concept is VTM-sportjournalist Robin Janssens. Vergeet Quick en consoorten want dit restaurant kan je er niet mee vergelijken. Heerlijke krokant warme broodjes, verse groenten, vers gemalen vlees vergezeld van huisgemaakte dikke frietjes en verse mayonaise. Ik koos voor een kippenburger met rode ajuin, guacamole, zure room en tomaat, terwijl mijn compagnon koos voor een klassieker met rundvlees en spek.

Antwerpen - BurgerijAntwerpen - Burgerij

 

 

 

 

 

 

Na de lunch moest er broodnodig geshopt worden. De Kammenstraat is de hippere, meer ingetogene en meer orginele variant van de Meir. Kleine unieke winkeltjes met vinyl toys, sneakers, platen, tweehandskledij en dergelijke. Grotere winkels als American Apparel (ideaal voor basics!), Urban Outfitters en Fish & Chips zijn aanraders!

De Meir sluit mooi aan bij de Kammenstraat maar is dan weer massaproductie. Al was ik aangenaam verrast door Forever 21, een bekende en populaire winkel die ik nog nooit eerder bezocht. Vergelijkbaar met New Look en H&M, maar dan iets origineler.

Onze break namen we bij Moochie (eerste Belgische frozen yoghurt merk) met een frozen yoghurt. Bij ons vind je Moochie in Klein Turkije in Gent. Maar ook Antwerpen kon niet achterblijven en kreeg haar eigen Moochie.

Na een mooie wandeling terug naar onze wagen zat ons dagje Antwerpen erop. Een echte aanrader!

AntwerpenAntwerpen

 

Scroll naar boven