Apples nieuwste

adminjan
0 reactie(s)
© Apple

© Apple

Apple heeft het weer voor mekaar. Het Amerikaanse technologiebedrijf uit Cupertino, Californië creeërde een hype rond een product dat eigenlijk niet erg nieuw is. Toch veroorzaakt hun nieuwste uitvinding, de iPad, ellenlange wachtrijen en brengt het alle Apple-liefhebbers in ectase. Wat is deze iPad en wat maakt het zo speciaal?

De iPad is een zogeheten ‘tablet' of een soort minicomputer met enkel een touchscreen. Alles (o.a. moederbord, geheugen en scherm) is weggewerkt in een mooi design. Tekst typen doe je via aanrakingen op het virtueel toetsenbord. Het geheugen gaat van 16 gb tot 64 gb, wat te vergelijken is met de iPod Touch, de MP3-speler van Apple.

Het grootste voordeel en nieuwe aan de iPad is zijn gebruiksgemak en nieuwe gebruikerservaring. Een boek of een magazine lezen zal nooit meer hetzelfde zijn. Sanoma-magazines volgt de trend en heeft aangekondigd als eerste dat ze een eigen iPad-applicatie zullen uitbrengen voor het lezen van hun magazines, inclusief een nieuwe en interactieve integratiemanier van de advertenties. Ook De Standard is hier volop mee bezig. Ook even snel iets opzoeken op internet zal veel gemakkelijker gaan met de iPad want met één aanraking op het scherm kan je meteen beginnen zoeken. Een hele sprong voorwaarts in vergelijking met je trage computer opstarten en te wachten en te blijven wachten. De iPad leent zich dus naast de internetmogelijkheid vooral voor het lezen van magazines en elektronische boeken.

Toch heeft het lezen van een boek op je iPad ook een groot nadeel. Wanneer de zon te fel schijnt wordt het lastig voor de ogen door de reflectie van het zonlicht in het glanzende kleurenscherm. De meeste smartphones kampen trouwens met dit probleem. De concurrent van de iPad, de Amazon Kindle, heeft daar geen problemen mee, aangezien het een mat zwart-wit scherm heeft.

Wat ook nadelig is aan het toestel, is het gebrek aan Flash-ondersteuning. Hier kampen ook alle toestellen met hetzelfde besturingssysteem van Apple mee. Dit betekent dat je filmpjes of flitsende animaties niet kan bekijken. Fans hoopten ook op de integratie van een camera, maar dat was ijdele hoop.

Vorige week was er nog opschudding over de iPad in het Europees Parlement. Elk Europees Parlementslid zou een iPad krijgen om de technologische vooruitgang te promoten. Dit idee stuitte op veel protest waardoor het voorstel werd aangepast en nu slechts enkele leden een iPad ter beschikking zullen krijgen.

Wanneer kan ik dit hebbeding in België kopen, vraagt u zich af? De iPad zal bij ons verkrijgbaar zijn in juli, samen met Nederland, Luxemburg, Ierland en Oostenrijk. Wie niet meer kan wachten kan sinds 28 mei terecht in enkele buurlanden waaronder Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Maar de echte Apple-fan heeft de iPad al lang rechtstreeks vanuit Amerika geïmporteerd.

En hoe zit het met de prijs? In Frankrijk betaal je voor een wifi-model tussen de €499 en €699 en voor een Wifi+3G-model moet je €599 tot €799 neerleggen. Wel opletten als je een 3G model wil aanschaffen. Aangezien deze met een micro-simkaart werkt, kan je niet bij alle operatoren terecht. Momenteel biedt enkel Mobistar deze aan.

Tot slot nog dit: Apple liet vandaag weten dat de iPad al 2 miljoen keer verkocht is in 60 dagen. Van een succes gesproken!

© Apple

© Apple