Beeldige prinses

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

dscf2149Thierry Lauwers, onze kunstambassadeur uit Hyfte is sinds 1989 beeldend kunstenaar. Deze oud-legionair en paracommando werd in 1952  in Brugge geboren en studeerde aan het KASK in Gent.

In Lochristi vind je twee kunstwerken van zijn hand. Naast ‘De Bloemisten' aan de Bosdreef vind je in de privétuin naast sportcentrum Catalpa een ijzeren sculptuur.
Hij is niet alleen actief in Vlaanderen maar heeft ondertussen ook een flinke reputatie opgebouwd in het buitenland. Rusland, China, Litouwen, Korea, Argentinië en zo veel andere landen zijn hem niet vreemd. Thierry neemt vaak deel aan internationale symposia om daar zijn kunstwerken achter te laten. Zo creëerde hij in Penza ‘Freya', de godin van het Noorden.
dscf2141Volgend jaar van 27 april tot 7 mei is de gemeente gast voor het ‘Lochristi international sculpture symposium Flanders'. Een internationaal gezelschap zal dan hier aan de slag gaan.
Ondertussen zit hij niet stil. Het bestuur gaf hem alvast de opdracht om tegen volgend jaar een beeld te houwen ter gelegenheid van 80 jaar aardbeienfestival en 50 jaar aardbeienprinses. Liese-Lotte Tolpe is dit jaar de winnares van deze verkiezing en staat dan ook model. De steen van drie en een halve ton werd zorgvuldig uitgekozen in een steengroeve in Hengouwen. Enkele dagen geleden werd het silhouet van Liese-Lotte neergezet en de eerste houw gegeven, al kwam er ook een slijpschijf aan te pas.
Zo krijgt Beervelde in juni volgend ook zijn beeld van Thierry.

Zondag gaat in Beervelde het aardbeienfestival 2011 door.

Meer informatie: www.thierry-lauwers.net - www.lochristi.com/aardbeienfestival