Bouwvallig Zeveneken

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Bouwvallig Zeveneken

© Evarist

Net zoals je de plaatsnamen Watervliet en Hoboken kan tegenkomen in de Verenigde Staten, zo ook zijn er binnen onze contreien namen die verwijzen naar migratie.

Duizenden of maar een tiental kilometers weg van de moedergrond, het maakt niet uit. Wie een nieuw leven opstart draagt altijd een stukje van zijn afkomst met zich mee. Je eerste identiteit blijft je achtervolgen en dit met een hardnekkigheid als was het je eigenste schaduw.

Namen van cafés verwijzen dikwijls naar geografische of historische verschuivingen of gebeurtenissen, iets wat meestal gemakkelijk te traceren valt.

Maar of de gewezen uitbaters van Café Zeveneken aan de rotonde in de Motorstraat in Gent hun roots in Zeveneken liggen, weet ik niet.

Veel kans dat het bouwvalling pand, waar de rolluiken nooit meer worden opgetrokken, samen met de naam van deze Lootse deelgemeente uit het straatbeeld en geheugen zal verdwijnen.

Zeveneken zijn gewezen toogkolonie staat te verkommeren, is een spookcafé geworden. Gelukkig tapt men in het dorp met de zeven eiken nog steeds frisse pinten!