Brasserie Romantiek

Hadewijch
0 reactie(s)

‘Brasserie Romantiek’, een Vlaamse film die momenteel in de bioscoop draait, is het debuut van Joël Vanhoebrouck. Ik ging kijken met vriendlief en installeerde me voor een ontspannend cinema-avondje in de, jawel, loveseat.

De film volgt enkele koppels die Valentijn vieren in het gerenommeerde restaurant ‘Brasserie Romantiek’. Elk koppel doet dat op zijn manier. Al komt niet iedereen als koppel genieten van de Valentijnsmenu. Een mysterieuze gaste dineert alleen en dat trekt de aandacht van de ober.

Verder zien we Barbara Sarafian en Filip Peeters, een koppel in de film, wiens vlam klaarblijkelijk wat gedoofd is en een onzekere Walter wacht, vol zenuwen, op zijn blind date.

Axel Daeseleire is chef-kok van dienst en staat vol adrenaline en licht ontvlambaar in zijn keuken. Een personage dat hij goed kan neerzetten.

Na de film bleef ik echter wat op mijn honger zitten. Ik had nochtans een (vrij) grote zak paprikachips achter de kiezen. Er gebeurt namelijk niet echt veel in de film. En als er dan wat gebeurt, zoals de eigenares van de zaak die geconfronteerd wordt met een oude vlam, verloopt alles vrij voorspelbaar.

Bovendien is het een film over Valentijn. Een beetje vreemd dat die dan gelanceerd wordt net voor de kerstperiode.

Deze film van eigen bodem is geen hoogvlieger. Achteraf gezien had ik beter voor Skyfall gekozen.

Voor meer info: http://www.brasserieromantiek.be/