De hit van 2019? “Dance Monkey”!

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays

© Bennie Vanderpiete

“Dance Monkey” is zowat dé hit van het jaar 2019. Tijdens “De warmste week” was het de meest gevraagde schijf. En niet zomaar, want het catchy liedje is een echt “feel good nummer” en tovert bij alle luisteraars een glimlach op het gezicht. Nochtans is de artieste die het nummer uitbracht – Tones and I – nog maar 19 jaar oud.

Toni Watson – zo heet het meisje echt – groeide op in Mornington, een schiereiland in het zuidoosten van Australië. Ze leert er tijdens haar schooltijd de keyboards en drum pads te bespelen.
In september 2017 trekt ze naar Byron Bay in New South Wales in Australië. Daar leeft ze een jaar lang in een busje en treedt er op als straatmuzikant. Vanaf de eerste dag slaagt ze er in een heleboel mensen in te pakken met haar muziek. Een van de eerste keren dat ze optreedt is Jackson Waldon Brown één van de aandachtige luisteraars. Hij stopt haar zijn kaartje toe.

Later in 2018 wint Tones and I een festival voor straatartiesten en in februari 2019 tekent ze een contract met Lemon Tree en Artists Only, het management van Jackson Walden Brown.
En dan gaat het erg snel. Op 1 maart wordt haar eerste single “Johny Run Away” officieel uitgebracht. Dat nummer is erg persoonlijk en gaat over haar beste vriend. Eigenlijk is het zelfs een triest verhaal. “Johny” kwam al op erg jonge leeftijd uit de kast maar zijn vader was er absoluut niet over te spreken. De titel “Johny Run Away” zegt dus alles. Het liedje bereikt plaats 12 in de Australische charts.

Op 10 mei 2019 lanceren ze de 2de single “Dance Monkey”. En dat wordt een gigantische hit die in meer dan 30 landen helemaal bovenaan de charts komt te staan. Een, echte oorwurm.
Tijd dus voor een eerste EP, en die lag eind augustus in de platenzaken. “The kids are coming” bevat 6 nummers, met o.m. “Dance Monkey” en “Johny Run Away”. Tones and I zal op 7 maart 2020 te zien zijn in “Het Depot” in Leuven
 
“Dance Monkey” gaat over de verwachtingen die worden gesteld aan muzikale artiesten. Toni Watson beschrijft eigenlijk voor een deel haar eigen ervaring als straatartiest. Hoe je, om je publiek te entertainen en te boeien, heel dikwijls een “dance monkey” moet zijn.
Best wel een kritisch nummer dus, maar met een erg leuke clip. Mr Tones zit met zijn zuurstofmasker voor het raam in een ouderentehuis en krijgt op regelmatige tijdstippen zijn pilletjes geserveerd. Als plots zijn kameraden op bezoek komen, krijgt hij een energieboost. Ze gaan op de lappen, cruisen met een cabrio door de villawijk van de stad en gaan golfen. En daar tonen Mr Tones en zijn  golfmakkers dan hun dancemoves.

En zo eindigen we het jaar met een vrolijke noot. Ook in 2020 mag u wekelijks terug onze muzikale bijdrage “Music on Sundays” verwachten. Prettig eindejaar!