De oudjes kunnen het nog steeds: Sting – For Her Love

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Music on Sundays - Sting - Lochristinaar

Evarist Ganzelever

De naam Gordon Sumner zegt u waarschijnlijk niks, maar wanneer ik Sting zeg, hoort u beslist een resem tijdloze hits passeren.

Sting is vooral bekend als frontman bij The Police, maar ook als soloartiest bleef deze Engelsman goud en platina verzamelen. Hij speelde bij verschillende groepen voordat hij in 1977 samen met twee kompanen The Police oprichtte.

Het trio bracht in het voorjaar van 1978 de single 'Roxanne' uit, die aanvankelijk nergens toe leidde, maar intussen zowat in het collectieve geheugen zit gegrift.

Datzelfde jaar reisden ze door de Verenigde Staten in een busje en speelden in kleine clubs. Hun eerste album 'Outlandos d'Amour' kreeg interesse en bereikte uiteindelijk de Britse en vervolgens de Amerikaanse hitparade. Een opnieuw uitgebracht 'Roxanne', evenals 'So Lonely' en 'Can't Stand Losing You'  werden populaire singles. Sting schreef de meeste nummers op het album.  De jaren 2000, daarentegen, springen er vooral uit door de reünietournee van The Police. Sting ontwikkelde ook de onhebbelijke gewoonte om zijn eigen songs in nieuwe arrangementen te wringen. Hoe hij denkt iets te verbeteren wat al perfect is, blijft een raadsel. En ondertussen is er zijn nieuw studioalbum 'The Bridge'. Het is inmiddels een bekend verhaal onder songwriters en muzikanten, maar ook dit album is geschreven en opgenomen in een jaar van wereldwijde pandemie. Piekeren over persoonlijk verlies, scheiding, ontwrichting, lockdown, sociale en politieke onrust, het is bij Sting niet anders! Of zoals hij het zelf zegt: 'Deze liedjes gaan over gemoedstoestanden tussen leven en dood, tussen relaties en tijdperken.' Wij kozen er vandaag voor om 'For Her Love' los te laten op onze lezers en luisteraars. Het is een wat zweverig nummer, zoals dikwijls wanneer het over de liefde gaat. En waarom niet, als afsluiter van de Valentijnsmaand!