Dua Lipa – Angèle – Fever

Jean Marie
0 reactie(s)

Tekst JMDB - Foto Cover

Ze startten solo maar brachten vorig jaar samen ‘Fever’ uit en blijkbaar kunnen ze mekaar vinden, al hebben ze een totaal andere achtergrond. Frans en Engels gaan samen in deze songtekst.

Lipa (26) werd geboren in het Verenigd Koninkrijk. Haar ouders zijn gevluchte Kosovaren uit Pristina. In 2015 maakte ze haar debuutsingle "New Love" en met haar tweede single "Be the One" haalde ze de hitlijsten in Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Bulgarije. In juni 2017 volgde haar debuutalbum en het is het is het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest. In verschillende landen kreeg ze dan ook platina.

Angèle (26) is de artiestennaam van Angèle Van Laeken, een Franstalige Belgische singer-songwriter. Haar debuutalbum Brol kwam uit in oktober 2018. Met Tout Oublier brak ze een record in Wallonië als langst genoteerde nummer 1-hit door een Belgische artieste.

Ze werden samen gespot in een restaurant in Londen en toen die beelden virtueel gingen werd Fever door beide zangeressen op 26 oktober 2020 officieel aangekondigd via sociale media. Ze voegden daarbij de emoji van een thermometer toe, die verwees naar de titel van het nummer.

Ze werkten telefonisch aan het nummer, gezien het door de Coronapandemie niet mogelijk was om samen in de studio te werken. Lipa en haar team schreven de Engelse tekst, waar Angèle de Franse teksten aan toevoegde.