Een paradijs vol speelgoed en games

Met het bovenstaande als catalogusopener wil een warenhuisketen in aanloop naar 6 december kinderaandacht naar zich toezuigen. En als hefboom voor de ouders: ‘Gegarandeerd DE BESTE PRIJZEN! We betalen je 5X het verschil terug indien je het product ergens anders goedkoper vindt!’

Hoewel de kinderen het ouderlijke nest al geruime tijd zijn uitgevlogen, kregen ook wij een idee-opwarmer in de bus.
De loopjongens van de Sint weten natuurlijk dat er inmiddels kleinkinderen zijn, ze hebben er hun omvangrijke jaarboek maar op na te slaan.
Een veelkleurige speelgoedcataloog van 84 bladzijden dik – zeg maar een turf, wanneer ik mijn dichtbundels als referentie neem – maakt van kiezen een opdracht!
Bij het doorbladeren (het kind in mij is nog steeds alive and kicking) constateer ik dat mijn voorstelling van wat speelgoed is stilaan een gedateerde vorm begint aan te nemen.
Niet alleen lijken ’ XBOX ONE’ of ‘PS4’ mij hightech te klinken, maar ook wat een ‘4 jaar+ Omnitrix Projector’ dan wel mag zijn, is mij onbekend.
Bovendien vertelt een oppervlakkige telling me dat 50 bladzijden speelgoed niet kan functioneren zonder elektrische energie, er geen enkel houten speeltje te vinden is en boeken een marginaal verschijnsel worden in kinderland.
We blijven allen kinderen van onze tijd!

Scroll naar boven