En uit de bergen kwam de echo

Hadewijch
0 reactie(s)

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef over boeken. Hoog tijd om de schade in te halen, me dunkt!

Mijn laatste aanwinst, hij ligt hier nog net geen week, is de nieuwe van Khaled Hosseini. Wie fan is, is instant enthousiast. Bij wie de naam niet meteen een belletje doet rinkelen: je kent hem misschien van 'De Vliegeraar' of 'Duizend Schitterende Zonnen'. Zijn nieuwste boek heet 'En uit de bergen kwam de echo'. Het verhalen vertellen zit Hosseini in het bloed. Als hij geen ander weet hij de lezer mee te slepen en je leest zijn boeken dan ook in sneltempo uit. Te goed om te laten liggen. Van zodra het vakantie is, begin ik eraan!

Het verhaal in 'En uit de bergen kwam de echo' situeert zich in Afghanistan. Het gaat over de driejarige Pari en haar grote broer Abdullah, die meer een vader is dan een broer. Voor Abdullah in zijn zusje alles. Wanneer Pari verkocht wordt aan een rijk kinderloos koppel in Kabul staat de wereld van broer en zus op zijn kop. De schrijver situeert een onthutsend beeld van de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden, hoe ze elkaar verraden en hoe ze zich opofferen voor elkaar.

Khaled Hosseini werd in 1965 geboren in Afghanistan. Hij woont nu in Californië. Hij verwerkt eigen ervaringen in zijn boeken en weet als geen ander het, vaak harde, leven in Afghanistan onder woorden te brengen. Ik ben een fan. Alleen jammer dat het zo lang duurt voordat er een nieuw boek uitkomt ;) . 'De Vliegeraar' dateert van 2003,' Duizend schitterende zonnen' van 2007 en nu dus 'En uit de bergen kwam de echo'. Een meesterwerk vraagt tijd, is mijn conclusie.

Je kan het boek vinden in de meeste boekhandels. In de Standaard Boekhandel betaal je 24,90 euro. Ik haalde het bij boekhandel Walry in Gent (Zwijnaardsesteenweg 6) en betaalde 19,90 euro.