Erwin Van Bosstraeten uit Lier te gast in Puyenbroeck

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

dscf1802Life is an ongoining journey
Het huis als metafoor voor de reis van het leven ‘het onderweg' zijn in het leven. De 2 figuren dragen als het ware hun leven door de tijd. Het huis staat ook symbool voor het leven, sommige mensen leven als nomaden en gaan van het ene huis naar het andere. Het huis draagt ook vele emoties mee en herinneringen, geboortes, het opgroeien van de kinderen, nieuwe eigenaars een huis gaat verschillende generaties mee, het huis is steeds onderweg in de tijd.
Het is een gebalanceerd beeld en dit wordt gerealiseerd in eenvoud.

Escape of the reality

dscf1774Dit werk suggereert het onderweg zijn in de fantasie, het ontsnappen aan de werkelijkheid. Het beeld heeft een theatrale uitstraling, het prikkelt als het ware de fantasie. Het stelt de fantasie voor, het vluchten naar een andere wereld een imaginaire wereld, zoals je bij het lezen van een boek of bij het bekijken van een film meegezogen wordt in het verhaal.
Deze sculptuur stelt het onderweg voor naar een fantasieland, vluchten van de realiteit. De figuur stelt een kind voor omdat kinderen gevoelgier zijn voor fantasie omdat ze leven in een premenselijke gelukzaligheid. De vogel als vervoermiddel maar een valse gedachte want de vleugels zijn niet bruikbaar. Het vluchten is van korte duur en is een illusie. De toeschouwer heeft de mogelijkheid om hier zelf rond te fantaseren. Het nodigt de toeschouwer uit om in het beeld te treden en verder zijn eigen verhaal in te vullen. (Erwin Van Bosstraeten in het kunstboek)