Feesten in het bos

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)

pers-turfmeersen01Dit jaar viert de lokale afdeling van Natuurpunt haar tienjarig bestaan. Het Heidebos bestaat 15 jaar en de Turfmeersen 20. Er worden diverse activiteiten (wandelingen - fietstocht - ...) georganiseerd naar aanleiding van dit alles en deelname is gratis. De week van het bos is het ideale moment om deze unieke stukjes natuur in de kijker te plaatsen.

Op zondag 16 oktober vanaf 13u30 kan je starten aan parking 1 van het Heidebos voor een fietstocht van 20 of 28 km. Je rijdt langs het Heidebos, de Turfmeersen, de Reepkens en de Zandberg. Op infoborden vind je de wedstrijdvragen. In het Heidebos zelf kan je terecht voor een vrij wandelparcours van 4 km. Om 14u30 starten ook twee geleide wandelingen. Eén verkent de meest recent aangekochte stukken natuur, de andere vertelt meer over de beheerwerken die de komende maanden zijn gepland.

pers-turfmeersen02Randanimatie is voorzien in de vorm van nestkastjes timmeren, bijenhotels knutselen. Je kunt ook je naam of een gedicht op handgeschept papier vereeuwigen. Een oude drukpers wordt ingezet. Een hapje en een drankje mogen natuurlijk niet ontbreken en de Gageleer, een biostreekbier kan geproefd worden. Voor de prijsuitreikingen komen de burgemeesters van Wachtebeke en Moerbeke langs.

Meer informatie: Griet Buysse 09 3295545 - 0478 232219 of griet@heidebos.be. Je kunt ook een kijkje nemen op www.heidebos.be - www.natuurpuntmoervaartzuidlede.be