First World Problems

Hadewijch
0 reactie(s)
First World Problems

© HDB

Help! Ik sta in de Colruyt aan de kassa en daar is geen ontvangst! Grrr! We zijn toch 2016, of niet soms! (waar gebeurd) Of deze: Zit ik op het toilet en dan is de toiletrol op … Drama alom want met de billen bloot naar de voorraadkast lopen is optie één. Optie twee is blijven zitten en de keel openzetten in de hoop dat huisgenoten je horen. (ook waar gebeurd)

Of het kan nog veel banaler hoor. Je hoort de tv niet goed als je op chips knabbelt, je arm is moe van het telefoneren, je vroeg geen augurk op je hamburger en het ligt er toch op, … (bij iedereen toch al eens waar gebeurd!)

First World Problems is de benaming die gegeven wordt aan problemen die er eigenlijk geen zijn. Luxeproblemen zeggen we wel eens in de volksmond. Zagen over dingen die er eigenlijk niet toe doen. In het Engels luidt de definitie als volgt: “Frustrations and complaints that are only experienced by privileged individuals in wealthy countries.”

Typisch iets voor het westen dus. We hebben al alles en baden in luxe als we vergelijken met sommige andere delen op deze bol en dan nog moeten we steeds zagen en klagen.

Want zo gaat dat dan. Als je tegen iemand zeurt dat die batterij van je iPhone zo snel leeg is dan luidt het al snel: ‘Waar jij over zaagt, de kindjes in Afrika hebben helemaal geen iphone hoor.’

Of als je luidop denkt dat er te weinig beleg tussen je belegd broodje ligt, dan hoor je ze al komen: ‘Wees blij dat er iets op ligt, sommigen hebben niks om te eten hoor.’

Blablabla. Ik weet ook wel dat we het goed hebben en ik ben daar heel erg dankbaar voor maar laat ons alsjeblieft ook af en toe eens goed neuten. Lekker zagen over de banaliteit en de onbelangrijkheid van sommige dingen. Want geef toe, als je GPS plots de weg niet meer kent en je vriendelijk doch dringend vraagt rechtsomkeer te maken (op die typische manier hoe GPS-stemmen dat vragen), dan is dat op dat moment eventjes een drama. Of niet soms? ;)

GPS Lochristi