Flanders Horse Event in Beervelde

Jean Marie
0 reactie(s)

Voor de achtste keer al kun je in Beervelde genieten van topjumping en een veulenveiling. Deze internationale jumping met 15 tot 20.000 bezoekers gaat door in een ongedwongen sfeer in een groene omgeving.

Topruiters uit meer dan 20 landen, muziek, kinderanimatie, lekker eten en bovendien helemaal gratis. Vier dagen lang genieten van de paardensport op het hoogste niveau.

Dit jaar is het deelnemersveld uitzonderlijk met toppers die vorig jaar medailles haalden op de Olympische Spelen in London.

Wie Ludo Philippaerts, Dirk Demeersman en nog vele andere toppers aan het werk wil zien, weet wat hem te doen staat.

We liepen al even langs toen de voorbereidingen nog volop aan de gang waren.

We spraken met Patrick Gansbeke, die dit topevent samen met dochter Elke organiseert.

“ Het wordt absoluut een topeditie bij mooi weer. Het deelnemersveld is indrukwekkend. Het is nu al de 8ste keer dat we dit organiseren. We willen het zeker niet nog groter maken maar de kwaliteit alleen verhogen. Bovendien is dit het enige tornooi dat gratis toegankelijk is en we willen dat zo lang mogelijk zo houden. De paardensport heeft de naam elitair te zijn en daarom is iedereen hier welkom. Dankzij sponsoring kunnen we dit.”

Flanders Horse Event wordt georganiseerd op het domein van stoeterij d’Heyboght in Beervelde en alle informatie met het volledige programma vind je op www.flanders-horse-event.com

Zondag wordt het tornooi om 16 uur afgesloten met Proef 12 – CS13 – 1.50 meter Grand Prix. De prijzenpot bedraagt voor deze wedstrijd alleen al 30.000 euro.