Floraliëntocht loopt bijna ten einde

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

cover_floralies-routeToerisme Oost-Vlaanderen lanceerde ter gelegenheid van de Gentse Floraliën ook de Floraliëntocht, een gloednieuwe thematische fietstocht door verschillende centra van de Oost-Vlaamse bloementeelt en boomkwekerij. In de zomerweekends hebben verschillende sierteeltbedrijven (ook in Lochristi) hun deuren open gezet, zodat fietsers en wellicht nog andere bezoekers een kijkje konden nemen achter de schermen.

De Oost-Vlaamse bloem- en sierteelt is de groene draad doorheen de Floraliën thematocht. Er zijn drie fietslussen die met elkaar verbonden zijn. De Azalealus (lus 1 - 34 km) start in Lochristi. Je fietst door Beervelde, voorbij het kasteel van Beervelde en het kasteel Rozelaar. De tocht voert je verder voorbij kwekerijen, het proefcentrum voor sierteelt in Destelbergen en indrukwekkende azalea- en begoniavelden.
De Begonialus (lus 2 - 27 km) start aan het Provinciaal Domein Den Blakken in Wetteren. Van hieruit verken je het stiltegebied Kalkense Meersen, om via het Kasteel van Laarne terecht te komen in de veelkleurige, uitgestrekte begoniavelden. Ook de boomkwekerijlus (lus 3 - 49 km) start op dezelfde plek.

Je vindt alle nodige informatie op: http://www.floralientocht.be/route.aspx?id=170020

dscf0411In het komend weekend (22/8) kun je het bedrijf van Danny Taghon in de Hoekskensstraat 136 bezoeken en dit tussen 10 en 18 uur. De kwekerij is gespecialiseerd in de teelt van twintig variëteiten van de 'Hedera Helix'. Ze worden als solitair verkocht of worden verwerkt in plantenschalen en buitencomposities. Er worden ook hangplanten geteeld.

In het weekend van 29 augustus is het de beurt aan Chris Dewispelaere in de Hijftestraat 110A om u een blik achter de schermen te laten werpen. Azalea indica en chrysanten zijn hier de broodwinning.

Meer informatie: www.floralientocht.be - www.taghon.be - www.dewispelaerechris.be