Foodpairing met Chileense wijnen

Deze workshop ‘Foodpairing’ werd georganiseerd door pro CHILE, het promotiebureau voor Chileense producten  in samenwerking met de VVS en ging door bij Philippe Van Gele (Philacasa) te Deurle.

In een sfeer van gezellig proeven en tafelen werden hapjes en gerechtjes geserveerd met verschillende wijnen zodat er discussie ontstond over wat nu eigenlijk passend of helemaal niet passend was bij een gerookte paling met komkommer, yoghurt munt en brioche of met dat andere hapje, een koude aardappelmousseline met zongedroogde tomaat en chorizo.

Chileense wijnen vind je courant bij ons. De kwaliteit ervan is zeer goed en hun syrah en vooral carmenère lenen zich goed voor de vinificatie van mooie krachtige wijnen die ook finesse hebben.

De wijnregio’s werden herschikt. Er zijn momenteel 116.000 ha wijngaard in dit land dat nooit phylloxera kende en natuurlijk beschermd wordt door woestijn, oceaan, gebergte en de Zuidpool.

Betaalbare wijnen ook die je in de supermarkt maar ook in de detailhandel vindt. Chileboutique in Mariakerke en Vinam in Sint-Amandsberg hebben een zeer mooi gamma.

Fijne middag in Deurle met Susanna Veliz van Pro Chile en genoten van de betaalbare wijnen (prijsklasse 7 tot 16 euro) en de gastronomische finesse.

Het wordt eindejaar!

Meer informatie: www.prochile.bewww.prochile.gob.cl

Foodpairing met Chileens wijnenFoodpairing met Chileens wijnen

Scroll naar boven