Gemeenteraad

Maandag 28 oktober komt de gemeenteraad weer samen voor de behandeling van 20 punten. We maakten bij herfstig moois en zon deze selectie.

De gemeente is van plan een nieuwe vrachtwagen met kraan en containeroptreksysteem aan te schaffen. De Steyr is ondertussen 17 jaar (230.000 km) en de kosten lopen op. Milieuvriendelijk zal hij ook niet zijn en deze nieuwe (Euro 6) zal ook in de winter bij sneeuw en ander ontij worden ingezet. Daarom wordt hij ook voorzien van een frontplaat waarop een sneeuwschaaf kan worden gemonteerd. Kostprijs 145.000 euro + BTW.

De rattenvanger mag straks ook met een nieuwe rondrijden. Eerst opteerde men voor tweedehands maar de offerte bleef onbeantwoord. De wagen mag nu 24.000 euro kosten (zonder BTW) en moet (net als de vorige offerte) beantwoorden aan de Euro 5 norm.

De Rechtstraat krijgt een haag die fietspad en rijbaan moet scheiden. De kasseien worden opgebroken en er wordt een ligusterhaag geplant. Bedoeling is de snelheid te temperen maar of dit zo zal zijn, is afwachten. De kasseien uitbreken wordt aan derden overgelaten en dit werk zou zo’n 37.165 euro kosten. De groendienst zal dan de aanplant doen.

Het fietspad langs de spoorlijn Gent – Antwerpen in Beervelde treedt een volgende fase in. De grondinnemingen worden geschat op 10.000 euro. De pachtverbrekingsvergoeding kost zo’n 1 euro per m². Het totale kostenpakket gaat richting 27.500 euro en zo kunnen we binnenkort? fietsen van Lo Bos tot aan de grens met Lokeren.

LochristiDe wegenwerken vorderen in de Vaarlaars maar de rooilijnen moeten blijkbaar worden aangepast en daardoor komt dit sociaal woningbouwproject weer op de agenda.

Verder algemene vergaderingen van verschillende intercommunales: Westlede – Veneco – Imewo –Finiwo en IDM.

Ook budgetwijzingen staan op de agenda en het zijn de wijzigingen 3 en 4.

Ook de kerkfabrieken dienden hun budgetten in. Exploitatie en investeringen belopen in 2014 meer dan 300.000 euro.

Ten slotte komt de brandweer zowel in openbare als in geheime zitting aan bod met een vacature, hernieuwde dienstverbintenis, eervol ontslag en ontslag van ambtswege wegens lichamelijke ongeschiktheid.

Scroll naar boven