Geslaagde restauratie in Beervelde

Om de twee jaar lauwert het Verbond voor Heemkunde Oost-Vlaanderen geslaagde restauraties uit de provincie. De Oost-Oudburg diende twee kandidaturen in, die beide werden aanvaard. De huldiging ging door te Zelzate op 23 oktober 2014. Nogmaals proficiat aan de initiatiefnemers, uitvoerders en het gemeentebestuur.

Oud postgebouw te Beervelde

Het voormalig postkantoor nabij het station van Beervelde werd opgetrokken rond 1880. Het kwam tot stand tijdens de periode dat Charles graaf de Kerchove de Denterghem (1819-1882), burgemeester van Gent en zijn familie Beervelde uitbouwden tot een volwaardige adellijke residentie met kasteel, park, eigen scholen en een station dat aansloot bij het kasteelpark. Na de functie als postkantoor diende het vele jaren als privéwoning. Het gebouw was in de loop der jaren in vrij vervallen toestand geraakt. In 2012-2013 werden de overburen, Tom en Sofie Mestdagh – De Wilde, van Feestzaal Breughel, de nieuwe eigenaars.

De buitenzijde werd grondig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke stijl. Architect hiervoor was Katelijn Van den Bossche uit Lochristi. De binnenzijde werd grondig en deskundig gerenoveerd in een mengeling van modern en “vintage” met deels muren waarvan de bezetting werd weggehaald, aangepast aan de nieuwe bestemming. Hiervoor werd interieurarchitect Heidi Wille uit Ursel aangesproken.

De uitvoering gebeurde door verschillende ondernemers, waaronder Bouwonderneming Sé uit Lochristi. Vanaf 2 mei 2013 wordt het gerestaureerde gebouw uitgebaat als restaurant en brasserie met als naam “L’Autre Côté”.

 

Scroll naar boven