Het Body Book

Hadewijch
0 reactie(s)

Het Body Book heeft letterlijk veel om het lijf. Maar liefst 280 bladzijden telt dit werk van Cameron Diaz. De drie pijlers? Gezond eten, lekker bewegen en zelfverzekerd en gelukkig zijn.

Geloof me als ik zeg dat het geen 'typisch' boek is of het zoveelste kook- of dieetboek. Het is een compleet handboek waar duidelijk veel werk is ingekropen. Weinig foto's ook, en veek tekst. Zo mag het ook wel. :)

Het boek is opgedeeld in drie delen: voeding (13 hoofdstukken), conditie (9 hoofdstukken) en geest (7 hoofdstukken). Stuk voor stuk degelijke  en onderbouwde hoofdstukken waarin je heel wat te weten komt over o.a onze productiemaatschappij en de verandering in de loop van de geschiedenis. Het boek betekent uren leesvertier en is ideaal voor mannen en vrouwen die bewust willen omgaan met lichaam en geest en het graag wat verder zoeken dan het zoveelste dieetboek. Het is een boek voor mensen die willen weten wat goed en slecht is en de reden hiervan graag onderbouwd zien met een degelijke studie i.p.v. de mening van een individu zomaar te volgen. Je merkt dat dit boek gemaakt is door een veertiger en niet door een twintiger. Ervaring en een kritische ingesteldheid liggen mee aan de basis van dergelijk handboek.

De Amerikaanse actrice, Cameron Diaz, gaat al enige tijd mee. Ondertussen is ze 42. Ze heeft nog steeds een droomlijf en ik hoor het je al zeggen: 'Zij heeft makkelijk praten'. Toch heeft ze jarenlang last gehad van zware acne en heeft ze uiteraard ook haar imperfecties. De pers roemde haar boek omwille van de charmante boodschap en de inhoudelijke kwaliteit.

Op zoek naar een cadeau voor vrouw, vriendin, mama of zus? Denk aan 'The Body Book', het is zijn geld meer dan waard. :)