Hoe proberen we dit jaar het autosalon te bereiken?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
autosalon 2018

© Evarist

Misschien met de trein vanuit Beervelde, wanneer we onze wagen ergens in de buurt van het station kwijt geraken! Maar waarom er niet meteen een citytrip van maken? ‘Brussels on wheels’, inclusief metroticket naar het tweejaarlijkse droomland.

Het autosalon, de blikken variant van het beloofde paradijs, waar iedere bezoeker zich een Jeremy Clarkson voelt, je weet wel, die voormalige Top Gear-presentator.

De Heizel is 10 dagen lang een plaats waar het verlangen groter is dan het kunnen.

Meer dan 550.000 verwachte bezoekers gaan er zich vergapen aan al dat lakwerk, grote levensvragen afwegen zoals of een cross-over aangewezen is op een grindpad.

Dat dit soort vehikels nergens écht goed in zijn, behalve hun hoge zit, gaan we even buiten beschouwing laten. Iedereen wil kraaien vanaf de hoogste stok.

Elektrisch rijden vult jaar na jaar meer showruimte. Het is milieubewuster en de overheid biedt belastingvermindering voor wie in deze keuze stapt. Twee troeven die niet te versmaden zijn en met hoofdletters geëtaleerd worden om de beperkte actieradius en dure aankoopprijs uit de wind te zetten.

We hebben het dan nog niet over het schaarse oplaadpunten die een vergelijk met het aantal tankstations langsheen het voormalig parcours Parijs-Dakar oproepen.

Dieselen zorgt er dan nog net niet voor het lot van rokers achterna te gaan, je doet het maar durft het nauwelijks nog etaleren!

Het autosalon editie 2018 lijkt mij meer dan ooit tevoren tekenen van nieuwe tijden in zich te dragen, of hoe we de komende jaren op een milieuvriendelijkere manier gaan stilstaan!