Huizen waar verse mensjes wonen

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Huizen waar verse mensjes wonen

© Evarist

Ooievaars zijn pakjesbezorgers. Levende pakjes zo te zien én in grote getale afgeleverd in recentelijke gebouwde woonwijken. Ella, Lucas, Louise, Mila, Finn, Elise of Lena zijn nieuwe mensen.

Soms lijkt het me wel wat eenheidsworst, denk ik dat er een soort van ooievaarcircuit bestaat. Dat deze houten of kunststoffen vogel, die symbool staat voor een nieuw begin, wordt doorgegeven tussen vrienden en familie.

Dikwijls wordt het naamplaatje van het kind opgehangen aan de bek van de ooievaar zodat de gehele buurt alvast kan zien wie het toekomstig speelkameraadje wordt van hun eigenste kinderen. Duidelijker integreren kan nauwelijks.

Maar er zijn uitzonderingen op de  manier waarop ouders dit heugelijke nieuws wereldkundig maken. De ene mens is al wat creatiever dan de andere, waarbij sommige mama’s en papa’s vinden dat de blijde boodschap even uniek mag zijn als hun pasgeboren spruit.

En wie weet, wanneer de genen hun werk doen, komt deze originele manier van verkondigen later misschien wel onder een of andere vorm naar boven in dat kleine, verse mensje.

Ooievaar komt