“I Put A Spell On You” - CCR... tijdloos ruige betovering

Claudine
0 reactie(s)

Tekst © Claudine

Rockicoon John Fogerty, leadzanger en - gitarist van Creedence Clearwater Revival,  zal na zijn  optreden op TW Classic in 2019 weer in België op het podium staan. Op 8 juni  wordt hij met zijn Celebration Tour voor een carrière-retrospectief concert in het Sportpaleis verwacht .

I put a spell on you” is een onverwoestbaar sterke “tijdloze” van Screamin’ Jay Hawkins uit 1956. Bijna angstaanjagend krijsend gezongen werd de versie van Hawkins nooit echt  populair. Té grensverleggend in die tijd en – in tegenstelling tot wat hij zingt - bizar “betoverend”.
Een succesvolle jazzy uitvoering door Nina Simone kwam er in de eerste helft van de jaren ’60. Later in de jaren ’70 bracht Alan Price, de legendarische organist van The Animals, een geslaagde vertolking van de song waar de beroemde hammondorgel-solo aan werd toegevoegd.

Doch zijn het ongetwijfeld Creedence Clearwater Revival en John Fogerty die met hun versie de kroon spannen! De ruwe barbaarse Engels tweeklanken stroken hier perfect met de door merg en been snijdende stem van Fogerty. En wat de gitaarsolo betreft : grandioos!

Benieuwd of Fogerty, met 50 jaar meer op de teller, nog het Sportpaleis zal kunnen betoveren (Hier klikken)

Fijne zondag!