Ilse kookt én schrijft er een derde boek over

Hadewijch
0 reactie(s)
Ilse kookt

Ilse D'hooge werkt als culinair redactrice bij Libelle en Libelle Lekker. Je kan haar op de website van deze laatste ook aan het werk zien in 'VIS! voor elk seizoen'. Dat ze een passie voor koken heeft, is wel duidelijk. Dat ze deze passie met anderen wil delen, is vooral zeer fijn!

Haar derde boek, Ilse kookt 70 geurige ovenschotels voor elke dag, is nog maar net uit. Dat ze voor de oven koos is niet geheel toevallig. De aroma's die uit de oven opstijgen en de verrukkelijke dampen die zich over het huis verspreiden, doen haar gezin watertanden.

Volgens Ilse is dat niet de enige reden om te kiezen voor ovenschotels. Ze bereidt deze vooral wanneer ze weinig tijd heeft. Je kan ze op voorhand klaarmaken waarna ze gemiddeld een halfuurtje de oven in gaan. Ondertussen heb jij tijd voor iets anders en moet je niet de hele tijd je kookpotten in de gaten houden.

Koken zonder stress

Ik ben ook een voorstander van ovenschotels. Je kan er alle kanten mee uit en terwijl het in de oven staat, kan je al aan de afwas beginnen of de tafel dekken. Koken zonder stress, noem ik dat. Ik maak meestal ook een grote schotel zodat ik de dag erna niet hoef te koken en er nog eens van kan genieten!

Van klassieke tot hippe schotels

Het boek is een uitgebreide selectie van de beste ovenrecepten. Van klassiekers zoals gebraad en lasagne, quiches, vispannetjes en kerstkalkoenen tot Mexicaanse schotels, paella en halloumischotels. Er is voor elk wat wils! Het boek is duidelijk opgedeeld in drie grote delen: ovenschotels met vlees, met kip en met vis. Daarnaast is er nog een andere verdeling: eenpansgerechten, veggie en lunchschotels.

Naast de talloze recepten - het is natuurlijk in de eerste plaats een kookboek - vind je ook de verschillende soorten ovens met uitleg terug in het boek. Ze heeft het over de verschillende bereidingstechnieken (braden, braiseren, papillot, ...) en over welke schaal nu bij welk gerecht past.

Bovendien heeft dit kookboek een frisse layout en nodigt het uit om een receptje te proberen. Deze zijn trouwens best haalbaar!

Win

Wij geven één exemplaar weg van 'Ilse kookt 70 geurige ovenschotels voor elke dag'. Waag je kans en antwoord op volgende vraag:

Voor welk weekblad schrijft Ilse D'hooge?

Mail je antwoord voor 5 november 2016 naar info@lochristinaar.com met vermelding van naam en adres. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.
Veel succes!

Het boek is al aan herdruk toe en kost 19.99 euro - EAN 9789401437479 - Je kan het ook aanschaffen bij C-Food Lochristi.