Inbraakveilige gemeente

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
© pz5416.be

© pz5416.be

In de eerste zeven maanden van dit jaar werden in de ganse politiezone ‘Puyenbroeck' 143 inbraken gepleegd in gebouwen. In Lochristi zijn er het meest met 72 terwijl Wachtebeke er met 13 het minst heeft.

Van die 72 bleef het in 28 gevallen bij een poging wat resulteert in 44 ‘geslaagde' inbraken. In de maand april werden de meeste inbraken of pogingen daartoe vastgesteld. Het ging om 35 zaken.

Juli scoort het best. Toen werden 11 vaststellingen gedaan. De meeste feiten gebeuren 's nachts in private woningen waar de daders zich achteraan toegang verschaffen. Beervelde is het gevoeligst voor deze feiten en ongetwijfeld heeft de onmiddellijke nabijheid van de E17 daar veel mee te maken.

Zo werden in Lochristi 4.19 inwoners per 1.000 slachtoffer. Zelzate scoort het hoogst met 4.82 terwijl Wachtebeke met 2.27 de beste cijfers kan voorleggen.

In onze gemeente werden ook 15 pogingen of diefstallen van en in voertuigen vastgesteld.

Met deze cijfers durven we zeggen dat Lochristi een zeer veilige gemeente is en blijft. Elke inbraak en elk slachtoffer is er één te veel maar absolute veiligheid bestaat nu eenmaal nooit.

Meer informatie vind je : http://www.pz5416.be/