Jong en oud: Lady Gaga & Tony Bennett - Love For Sale

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Jong en oud: Lady Gaga & Tony Bennett - Love For Sale

Tekst Evarist Ganzelever Foto Flickr

Tony Bennett en Lady Gaga doken voor het eerst sinds lang terug de studio in, wat resulteerde in een nieuw Cole Porter-coveralbum. Een unieke opname die de creatieve en persoonlijke relatie tussen die twee vastlegt.

95 jaar is hij intussen. En met meer dan 7 decennia gewijd aan het uitvoeren van het Great American Songbook, wordt hij dan ook beschouwd als één van de grootste crooners uit zijn tijd. Een rijtje waar ook Frank Sinatra en Dean Martin deel van uitmaken. De 18 Grammy Awards die Bennett op zijn naam mag schrijven, maken hem bij leven al legendarisch. En nu is er dit nieuwe album, 'Love For Sale', dat misschien wel het laatste van een heel lange rij kan zijn, vooral als je weet dat Bennett in  2016 de diagnose Alzheimer kreeg.

Lady Gaga, die met haar 35 jaar eveneens al verschillende Grammy Awards kreeg, mag zich een van de best verkopende hedendaagse artiesten noemen. Wie haar eenmaal zag vergeet het plaatje nooit. Met haar extravagante uiterlijk is ze zowat de belichaming van een levend kunstwerk.

En nu is er dit gezamenlijk album opgenomen in de Electric Lady Studios in New York. Vol vlotte deuntjes met zowel duet- als soloselecties van Gaga en Bennett.  Hartstochtelijk gezongen met een mix van jazzensemble, big band en orkestrale arrangementen.