Kunstige kust met Beaufort 04

Evarist Ganzelever
2 reactie(s)

Tot 30 september kun je in 9 kustgemeenten genieten van kunst aan zee met de triënnale voor hedendaagse kunst ‘Beaufort 04’. Het is een diversiteit van monumentale installaties van hedendaagse Europese kunstenaars. (Foto's: Jimmy Kets)

In De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Blankenberge en Zeebrugge kun je in een niet-museale omgeving genieten van kunst als ku(n)stbezoeker.

Ik woonde in een vorig leven in het Bokrijk aan de Noordzee. Fietsen richting kust was een bijna dagelijkse vakantiebezigheid. Later verbleven we er ook op appartement of hotelkamer om eindeloze wandelingen te maken, bijna gezandstraald wanneer de wind wat strak was en dan na te genieten op een al dan niet verwarmd terras.

Ik kom er nog steeds heel graag en waar vroeger de Oostkust mijn favoriete stek was wegens minder ver, zoek ik het de laatste jaren heel vaak aan de oostkust. Ik duik dan ook Frankrijk in. Cap Gris en Blanc Nez zijn dan daguitstap.

Met Beaufort04 is zowat alles mogelijk. Begeleide busreizen vertrekken op dinsdag- en donderdagnamiddag aan het Thermae Palace Hotel in Oostenden. Fietstochten zijn er natuurlijk ook net als bijzondere activiteiten voor kinderen.

Beaufort 04 is een organisatie van vzw Ku(n)st en biedt elke kustbezoeker een unieke meerwaarde.
Geniet ervan!

Meer informatie: www.beaufort04.be - met De Lijn: http://www.beaufort04.be/images/filelib/schutblad_925.pdf