Laat u achterover zakken, hier is Warhaus met Open Window

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Laat u achterover zakken, hier is Warhaus met Open Window

Tekst Evarist Ganzelever - Foto © Flickr

We blijven vandaag in eigen land, waar het barst van talent dat onze landsgrenzen overstijgt. En dat doen we met Maarten Devoldere, die ons onder de naam Warhaus een dikke vijf minuten lang laat wegdromen.

De groep Balthazar zal misschien eerder een belletjes laten rinkelen, want dat is de groep waar Maarten deel van uitmaakte. Vijf jaar na zijn tweede soloalbum is er de nieuwe single 'Open Window'. Een uitgesponnen nummer dat overloopt van inspiratie en getuigt van tijdloze klasse. Een onversneden romantisch geluid, zoals we ons het alleen maar kunnen voorstellen in films, is wat jouw deel wordt. Of zoals hij het zelf verwoordt: 'Open Window' gaat over het op afstand houden van de realiteit in die comfortabele bel van ontkenning.' Devoldere zijn beschouwelijke teksten, ondersteund met strijkers en sensuele vrouwenstemmen, maken deze plaat groots, doen ons bij momenten herinneren aan grootheden zoals Tom Waits, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

Geniet vooral ook van de bijhorende videoclip, zelfs zonder klank hoor je de muziek. Warhaus staat op 27 november op het podium van de Handelsbeurs in Gent.