Lam Gods wordt gerestaureerd

Op 2 oktober startte de restauratie van het Lam Gods door het KIK. Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium doet dat in het MSK aan het Citadelpark. Het zal 5 jaar duren.

De tentoonstelling rond het Lam Gods bestaat uit drie delen: Het Lam Gods ont(k)leed – Waarheen met het Lam Gods en de Lam Gods restauratie op de voet gevolgd.

Ik bezocht de tentoonstelling ‘Ont(k)leed’ in het Caermersklooster maar velen kennen ondertussen de ‘glazen kooi’ in het Museum voor Schone Kunsten waar de restauratie kan bekeken worden. Voyeur zijn van geduldig verwijderen en later authentiek herstellen.

Het werd geschilderd in 1492 door Jan Van Eyck. Natuurlijk is de mysterieuze diefstal van een paneel nog altijd hot want nog steeds niet opgelost.

Elk half jaar komt er een nieuwe tentoonstelling over een aspect van het Lam Gods. Het zijn vier projecten van architectuurstudenten van de UGent.

Je kunt op museumtrip naar het MSK en het Caermersklooster of de kathedraal.

Ik heb mijn portie decembercultuur gehad. Het was mooi, prachtig soms, heel afwisselend en zoals steeds kwam ik bijna alleen toeristen tegen.

Wij bezoeken musea in het buitenland en zij doen hetzelfde.

Het is alvast aangenaam toeven en genieten ook van de stilte in de hectiek die er aan komt.

Meer informatie: www.caermersklooster.bewww.mskgent.be

Scroll naar boven