Libelle tv

15 augustus was D-Day voor Sanoma: de lancering van Libelle tv. Ondertussen zijn we een week verder en hebben we kennis kunnen maken met de nieuwe digitale zender. De eerste indruk? Niet bijster indrukwekkend.

Iedereen kent het magazine Libelle. Het is een pionier op de markt van de vrouwenbladen. Vandaag is het naast het oudste vrouwenblad, ook nog steeds het meest verkochte . Dat is allemaal prima. Maar had het blad nood aan een nieuwe zender?

Sanoma doet het, zoals meerdere (media)bedrijven, niet bijster goed als we de financiële balans zien. Of Libelle tv hét middel bij uitstek is om de financiële wonden te helen is nog maar de vraag.

Libelle tv pakt uit met talrijke programma's van eigen makelij. Toch zitten er ook heel wat programma's tussen waarvan we makkelijk varianten zien op Vitaya, VIJf of Njam!. Daarvoor moeten we het dus niet doen.

De talkshow, 'De Eerste Show', die ik afwisselend zag presenteren door Ilse Van Hoecke (Radio 2)  en Els De Schepper was niet bijster interessant maar ook niet ondermaats. Misschien ligt dit ook aan het feit dat ik niet meteen tot het doelpubliek van Libelle tv behoor.

Het magazine Libelle mikt op vrouwen boven de veertig. Vrouwen die houden van creativiteit op heel wat vlakken: in de keuken, het huis, de tuin, … Familievrouwen die graag wat om handen hebben in en rond het huis. Decoreren is hun 'middle name'. Goed, misschien ga ik hier wat kort door de bocht maar daar komt het zowat op neer.

Gaan deze vrouwen, naast het lezen van Libelle, ook nog kijken naar Libelle tv? Gaan ze kijken naar een televisieversie van hun magazine? Hebben ze daar überhaupt tijd voor? De toekomst zal het uitwijzen.

Wie zien we verder aan het werk op Libelle tv? Bieke Illegems (actrice), Annelies Rutten (Het Nieuwsblad), Bé De Meyer, Pieter Embrechts, David Galle (comedien) en Ilse D'Hooghe uit Lochristi. Die laatste zagen we al aan het werk in 'Vis voor elk seizoen' op Focus WTV.

Ik word alvast geen trouwe kijker. Tijdens het zappen blijf ik misschien eens hangen. Met VIJF en Vitaya hebben vrouwen, en ook mannen trouwens, al heel wat om naar te kijken.

Scroll naar boven