LO For LIFE : Frederic en Melissa spelen derby in glazen huis

De kop is eraf, de martelaren zijn gekend. Gisterenavond trokken Melissa Joos en Frederic Droesbeke in het glazen huis van Lo For Life.

Eerst was het aan Ben, Dorien en Martin van sfeercafé Picasso om de eerste supporters en geïnteresseerden te verwelkomen. Presentator Geert van Brussel nam daarna de micro over. Hij nodigde ook schepen Janine Stadeus uit op het podium. Zij lichtte nogmaals het kinderkankerfonds Koester – het goede doel waaraan de opbrengst van de actie geschonken wordt- toe en dankte alvast iedereen voor zijn inzet en gulheid.

Tijd om daarna te beginnen met het echte werk en de twee martelaren bekend te maken.
Voor Melissa, die u ongetwijfeld ook kent als squaw Mel van AA Gent, is het reeds de tweede deelname. De minst verrassende kandidate en ze werd dan ook als eerste bekend gemaakt.
Ze deed nog even het relaas van haar driedaags avontuur uit 2012 toen ze met Andy Vandersteen de container deelde. Haar woorden waren nog niet koud of daar kwam Andy, tot groot plezier van een tachtigtal toeschouwers, het podium op als mannelijke martelaar 2014.
Het bleek een (geslaagde) grap en een vrolijk weerzien.

Iets later was het dan de beurt aan de echte mannelijke kandidaat: Frederic Droesbeke voorzitter van Open VLD Lochristi en gemeenteraadslid. Frederic, Lokeren-supporter in hart en nieren, en Mel, squaw van AA Gent. Het zorgt voor een derbysfeertje in het glazen huis!

Beiden mochten eerst nog even lekker tafelen. Restaurant Picobel-Lo trakteerde hen nog op een lekkere côte à l'os met frietjes en een glaasje wijn, iets waarvan ze de volgende 75 uren alleen maar zullen kunnen dromen.

Een derby ook bij de eerste gasten die ze mochten ontvangen en interviewen in hun glazen huis. HannesVan der Bruggen (AA Gent) en Alexander Corryn (SK Lokeren) kwamen samen langs en schonken respectievelijk een paar voetbalschoenen en een gesigneerd shirt. Deze zullen zondag geveild worden voor het goede doel.

Ondertussen kan u de komende drie dagen, mits een kleine schenking, bij Frederic en Melissa in het glazen huis terecht voor uw verzoeknummertjes. De eerst die het goede voorbeeld gaf was schepen Janine Stadeus, gevolgd door Janik Criel die “Happy” van Pharell Williams aanvroeg. Het bracht meteen de nodige sfeer.

Toch ook de nodige emotionele momenten, want vooral de kinderen van onze twee martelaren hadden het moeilijk om afscheid te nemen van papa of mama.
Een krop in de keel toen het dochtertje van Frederic “Ik voel me zo verdomd alleen” (uit Ciske de Rat) aanvroeg en toen Melissa “Ik houd van jou” draaide voor dochtertje Dior.
Na die eerste moeilijke momenten was er dan toch weer plaats voor heel wat sfeer en werden de eerste danspasjes al gezet.

Gisteren kwamen dan ook al de eerst zelfstandigen voorbij met hun giften. De eigenaars van restaurant “Mai Thai” beten de spits af en schonken maar liefst 100 Euro voor het goede doel. Een voorbeeld dat de komende dagen zeker nog zal gevolgd worden.

Geniet alvast van onze fotoreeks van de eerste avond, waarin vooral de twee martelaren en hun familie aan bod komen.
Lochristinaar zal ook de komende avonden aanwezig zijn en verslag uitbrengen. En dan komt iedereen in beeld. Tot dan!

 

Scroll naar boven