Is Lochristi binnen 20 jaar zelfbedruipend qua productie verkiezingspamfletpapier?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
boom kappen verfkiezingspapier

© Evarist

Het ziet er optisch naar uit dat een flinke cultuuromslag onze gemeente heeft getroffen! De eerste tekenen van vergroening zijn een feit. ‘Het gemeentebestuur wil meer natuur in Lochristi’ en weet dat een - in dit geval gratis - boom voor veel mensen gelijkstaat aan natuur!

Het lijkt me allemaal meer op een morele compensatieplicht, een theoretisch schaamdoekje om iets op te houden wat al lang tegen de vlakte is gegooid. Want, geef toe, mocht ik niet beter weten, ik zou er zowaar kunnen van uitgaan dat Lochristi voor de helft uit bebossing bestaat. Kijken jullie eens mee op de kaart, beste lezers: Beukendreef, Dennenhof, Eikendreef, Esdoornlaan, Kastanjedreef, Lijsterbeslaan, Platanendreef, Populierenhof, Wilgenhof…

Maar er is hoop. Dit initiatief toont alleszins een reflectie die is ingegeven door enig realiteitsbesef, niet uit ecologische dan wel uit electorale hoek! Takhout en laag-kwalitatieve stammen - want zo breed en hoog kunnen die bomen toch ook weer niet worden zonder dat er burenruzies ontstaan - vinden uiteindelijk hun weg als grondstof voor papier of spaanplaat. Voor kringlooppapier is ook minder hout nodig, daar lenen ‘tuinbossen’ zich idealiter voor.

Misschien maak ik het nog mee, net als die Lootse azalea op mijn massieve halkast, een op papier van eigen bodem gedrukt verkiezingsprogramma in de bus te vinden!