Luiers voor baby’s en senioren

Jean Marie
0 reactie(s)
luiers baby senioren

© JMDB

Europa wordt zo stilaan het rusthuis van de wereld, het oude continent en dat is letterlijk te nemen. De vergrijzing is merkbaar en de wachtlijsten zijn lang. Dat is evenzeer zo in de wereld van luiers. Volgend jaar zal de verkoop van incontinentiemateriaal de verkoop van babyluiers zeker overtreffen.

Het kantelmoment komt er aan en dat is mee afhankelijk van de geboortecurve. In Japan is het al zover. Het geboortecijfer ligt hier lager dan in andere werelddelen. We worden ouder en demografisch zitten we met de derde leeftijdsboom. In 1901 werden er 199.068 kinderen geboren en dat was een record. In 2002 volgde het dieptepunt met 111.225. In 2014 werden 124.415 kleine, nieuwe mensjes op de wereld gezet.

Incontinentie raakt mensen vanaf 55 - lees ik- in verschillende gradaties van licht, occasioneel tot permanent. Een baby verbruikt de eerste weken zo’n 8 Pampers per dag en dat maakt 5-8% van alle restafval uit. Elk jaar worden 300 tot 500 miljard luiers verbruikt.

Het begon allemaal in 1961 toen Procter & Gamble de eerste exemplaren de markt in blies. De herbruikbare exemplaren moesten snel het onderspit delven en maken nog slechts een fractie uit van het verbruik.

Bij baby’s weet je dat het na zo’n 4 jaar of vroeger al ophoudt en dat dan 5 à 6.000 verse wegwerp de billetjes zo droog mogelijk hielden al zaten er natuurlijk ook volgedrukte exemplaren bij. Bij ouderen is dit absoluut niet het geval.

Zo schuiven de eerste levensjaren - na een lange break - naadloos weer de laatste in. Van wieg tot graf, van start tot finish, pampertijd!

luiers baby senioren