Mama’s feest “La mer et l’enfant”

Claudine
0 reactie(s)
Mama’s feest “La mer et l’enfant”

Tekst Claudine De Wilde 

Vandaag, de 2de zondag van mei, worden de moeders  gevierd met bloemen of versjes of  parfum  en een ontbijt op bed. Wellicht wordt het dit jaar voor velen een iets ongewone moederdag. Afstand houden en de generaties scheiden vraagt een redelijke aanpassing.

Als muzikale insteek koos ik voor een lied van de Canadese  Céline Dion, zelf mama en sinds 2016 weduwe van haar grote liefde Réné Angélil.
Céline Dion (°1968) trad voor het eerst op in 1981. De 26 jaar oude Réné Angélil  was meteen overtuigd van haar talent, werd haar manager en in ze huwden in 1994.
De artieste geniet van een  wereldwijd succes, brengt  mega-concerten  met onvergetelijke life-acts , blijft creatief muziek brengen en  vernieuwt  haar repertoire zowel in het Engels als in het Frans.Op 28 en op 30 mei dit jaar,  stonden er twee uitverkochte  optredens  in het Sportpaleis gepland.

Om de gekende reden zullen die concerten nu niet doorgaan. Zo jammer voor haar vele fans.Haar Courage World Tour kan met recht een wereldtour worden genoemd vermits er concerten zijn in ruim 100 steden wereldwijd.

“Sans Attendre”  (2012) is een zeer persoonlijk en  intiem Franstalig album.
“La mer et l’enfant” uit dit album, heeft een zachte melodie en een wondermooie tekst.

Het is een ode aan de unieke moeder- kind  relatie. Zo herkenbaar zijn de grenzeloze mildheid en de  generositeit van de moeder voor haar kind die van alle tijden zijn en over alle leeftijden heen reiken.