Music on Sundays – Jasper Steverlinck

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays – Jasper Steverlinck

Nadat hij al een aantal jaren zanger en gitarist was bij de Gentse band Arid, besloot Jasper Steverlinck ook solo te gaan zingen. Zijn eerste single – “Life on Mars”- stond in 2003 meteen 20 weken in de Ultratop 50, waarvan 8 weken helemaal bovenaan. Ook zijn cd “Songs of Innocence” deed het uitstekend. In 2012 stopte Jasper Steverlinck dan bij Arid om zich helemaal toe te leggen op zijn solocarrière.

Het was de bedoeling dat er vorige zomer een nieuw soloalbum van de Gentse zanger zou verschijnen. Daarvoor werkte hij samen met Jake Gosling, de producer van onder meer Ed Sheeran en One Direction. Maar het resultaat beviel Jasper niet en hij dook - samen met Jean Blaute - opnieuw de studio in. In afwachting van die nieuwe, herwerkte cd werd eind mei een eerste single “That’s not how Dreams are Made“ de wereld ingestuurd. Op 20 oktober volgde de EP “Uncut” met de opname van een mini-concert in Gent. Daarop zes nummers, heel ingetogen, sober en dromerig maar vocaal uitermate sterk.
Op deze EP ook “Here’s to Love”, het nummer dat gebruikt werd voor de televisiespots over “Music for Life”. De song groeide zo uit tot “het warmste nummer van het jaar”.

“Er zit hoop, licht en donker in dit lied" aldus Jasper bij Studio Brussel, “en daarom is dit het perfecte lied voor De Warmste Week”.

“Here’s to Love” zal ook op de cd staan die in maart in de rekken zal liggen.
Mooier kan een zondag niet beginnen!