Music on Sundays – Spiegel

Bennie
0 reactie(s)

Een nutteloos versierseltje, dat is een “tierlantijn”. Zo blijkt het ook uit het refreintje dat Raymond van het Groenewoud zingt in het mooie nummer van Tourist LeMC.

“Tierlantijn versier me maar met schone schijn
'k Wil alleen maar die man in de spiegel zijn
In de spiegel zijn
Tierlantijn versier me maar met schone schijn
'k Wil zo graag die man in uw ogen zijn
In uw ogen zijn
Tierlantijn

Het was 3 jaar geleden dat Hip hopper Johannes Faes, beter gekend onder zijn artiestennaam Tourist LeMC, nog nieuw werk uitbracht.
Hij debuteerde in 2010 met “Antwerps testament”, 5 jaar later volgde het erg succesvolle “En route”. Dat jaar won hij ook 2 MIA’s, voor het beste Nederlandstalig nummer en als doorbraak van het jaar.

Het succes van “En route” werkte verlammend en zorgde voor een writersblock. De “stadstroubadour” moest teveel bezig zijn met optredens, interviews en showbizztoestanden. Er was geen ruimte meer om nieuwe muziek te maken.

Tourist LeMC moest zich “heruitvinden” en vond inspiratie in zijn omgeving: de boeken die hij las, de mensen met wie hij praatte, zijn (deeltijdse) job als hulpverlener in een Centrum voor Integrale Gezinszorg.

Begin oktober was er dan de single “Spiegel”, de voorloper van zijn derde langspeler.
Voor dit nummer - geschreven door Youssef Chellak, Alain Croisy en Johannes Faes zelf - zocht hij een ruwe mannenstem en die vond hij bij Raymond van het Groenwoud.

"Hij is één van de grote namen uit de Nederlandstalige muziek. Dus ik voel me vereerd dat hij met mij wou samenwerken. Raymond is een lieve, warme man, en het klikte tussen ons” vertelde Johannes in een interview met de VRT.
"Af en toe moet je de tijd nemen. Eens pauzeren om te kijken naar jezelf door de figuurlijke spiegel en door de ogen van de ander. Want we zijn spiegels voor mekaar. Ben je nog blij met wie je bent, en met wat je doet in ’t leven?", aldus Johannes ook nog over zijn nieuwste single.

De CD “We begrijpen mekaar” ligt sinds medio november in de rekken. Geniet hier alvast nog eens van het wondermooie “Spiegel”.

Fijne zondag!