Music on Sundays: “Alleen Elvis blijft bestaan”

Bennie
0 reactie(s)

Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 in Tupelo – Mississippi (Verenigde Staten) geboren. Hij zou een tiental dagen geleden zijn tachtigste verjaardag gevierd hebben.

Maar aan zijn succesvolle carrière – tot nog toe werden ongeveer 1,6 miljard platen van hem verkocht – kwam op 16 augustus 1977 abrupt een einde. Officieel overleed hij aan hartfalen, maar algemeen wordt aangenomen dat een excessief pillengebruik de echte oorzaak was.

Het nummer “Suspicious Minds” nam hij op in januari 1969. Een nummer van de hand van Mark James, die het een jaar eerder uitbracht onder zijn pseudoniem Francis Zambon.
Het nummer werd toen geen succes, maar dat was wel het geval met een aantal latere coverversies. Denken we maar aan The Fine Young Cannibals (1986), Gareth Gates (2002), Amanda Lear (2014) en ook onze eigen Helmut Lotti (2002).
Maar geen van hen benaderde ook maar het succes dat Elvis met dit nummer had.

Na een hele resem Hits, begon Elvis vanaf 1956 ook met acteren. Hij evolueerde steeds meer naar een zingende filmster. De Tv-show “Singer presents Elvis”, uitgezonden op de Tv-zender NBC op 03 december 1968 en de single “Suspicious Minds” in 1969 betekenden zijn muzikale comeback. Het zou ook de laatste single zijn waarmee hij de eerste plaats haalde in de Billboard Top 100.

Elvis’ versie van Suspicious Minds doorbrak eind 2014 de jarenlange hegemonie van Queen in de “1000 Klassiekers” van onze eigen Radio 2. Voor het eerste werd het nummer verkozen als de ultieme klassieker en verwees “Bohemian Rhapsody”, na 5 jaar, naar de tweede plaats.

Maar ook Luc De Vos zong al: “Alleen Elvis blijft bestaan”.