Music on Sundays: “He Lives” – Ode aan Luc de vos

Bennie
1 reactie(s)
Music on Sundays: “He Lives” – Ode aan Luc de vos

Het is vandaag Vosdag. Dinsdag zal het twee jaar geleden zijn dat Luc Devos - geheel onverwacht - op 52-jarige leeftijd overleed.

Vorig jaar herdacht men de Gorki-frontman met een eerste editie van “Zondag Vosdag”. Het enthousiasme was enorm. Een tweede uitgave was dus een logisch vervolg. Vanaf dit jaar zal “Zondag Vosdag” een jaarlijks terugkerend festival zijn met een programma rond muziek en literatuur. En uiteraard met friet en stoverij!

Maar terug naar die vermaledijde 29 november 2014. “Sterren komen, sterren gaan. Maar nu ga je te vroeg” schreef NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. De muziekwereld reageerde verslagen. En snel volgden de eerste eerbetonen.
Ook de Kortijkse groep SX bracht hulde aan Luc De Vos. Deze Belgische Indiepop-band werd opgericht in 2009 en bestaat uit Benjamin Desmet (keyboard, gitaar) en Stefanie Callebaut (zang, keyboard). Hun typische sound kon je ontdekken op hun debuutalbum “Arche” uit 2012.

Op 1 december 2014, twee dagen na het overlijden, bracht SX ode aan Luc De Vos met “He Lives”.
Heel erg mooi en ontroerend. Op 3 december stelt SX hun nieuwe CD “Alphabet” voor op het “Festival van de Gelijkheid” in de Vooruit in Gent.
Vos is niet vergeten!