Music on Sundays: “Henry Lee” – Nick Cave and the Bad Seeds ft PJ Harvey

Anne
1 reactie(s)
Music on Sundays: “Henry Lee” – Nick Cave and the Bad Seeds ft PJ Harvey

Talentenshows zoals “Belgium’s got talent” of “The Voice”, you love it or you hate it. Niet alle deelnemers zijn gezegend met eenzelfde (muzikaal) talent. Maar geregeld worden muzikale parels van onder het stof gehaald om de jury te overtuigen.

Zo brachten Luka en Dieter van team Alex Carlier tijdens de laatste editie van “The Voice van Vlaanderen” een erg mooie versie van “Henry Lee”.

“Henry Lee” is één van de songs terug te vinden op “Murder Ballads” van Nick Cave and the Bad Seeds. Op deze cd enkel ballads die - voornamelijk - gaan over moord en doodslag. Niet onmiddellijk vrolijke liedjes, wel allemaal ingetogen en met een behoorlijk zwart randje uitgevoerd.

Dit nummer, gezongen door Nick Cave en PJ Harvey, is gebaseerd op “Young Hunting”. Een traditionele Schotse folksong uit de 18de eeuw die het verhaal vertelt van een vrouw die haar minnaar verliest aan een andere jongere en mooie vrouw. Uit wraak voert ze hem dronken, vermoordt ze hem en gooit hem in de rivier. Uiteindelijk komt alles aan het licht en eindigt haar leven op de brandstapel.

Geen zondags sprookje dus maar een muzikale thriller gebracht door schitterende stemmen met een lichte ‘huiverige” ondertoon.