Music on Sundays: “Ik weet wel mijn lief” - Zomerhit 2016?

Jean Marie
1 reactie(s)
Music on Sundays: “Ik weet wel mijn lief” - Zomerhit 2016 Mich Van Hautem

© Bennie Vanderpiete

Vandaag 24 juli 2016. Na drie weken koers en 3519 afgelegde kilometers, komt de tourkaravaan aan op de Champs Elysées in Parijs. In Gent gaat men vandaag de laatste feestnacht in. En dan valt het doek over deze 173ste editie van het mooiste stadsfestival.

Micheline Van Hautem zagen we er dit jaar, niet voor het eerst, optreden op het Laurentplein. Het werd een erg gesmaakte optreden waarin ze onder meer “Ik weet wel mijn lief” bracht.

Ze zong dit lied ook, samen met een virtuele Zjef Vanuytsel, op de afscheidsplechtigheid voor de op 30 december 2015 overleden kleinkunstenaar.

Micheline (Mich) Van Hautem werd in 1968 geboren in Mariakerke-Gent. In het begin van haar carrière was ze voornamelijk actief als zangeres in diverse rockbands en ook bij Blue Blot.
Ze studeerde op de Filmschool in Brussel en speelde daarna de rol van een zangeres in de film Crazy Love van Dominique Deruddere. Na een omweg als muziekprogrammator bij Studio Brussel verhuisde ze in 1998 naar New York waar ze de acteeropleiding aan het Lee Strasberg Institute volgde. Ter gelegenheid van de 20e sterfdag van Jacques Brel werd Micheline gevraagd om een aantal nummers van haar veel geprezen landgenoot te vertolken. Door lovende kritieken van pers en publiek besloot ze haar carrière te wijden aan chansons en cabaret. Een onverwachte wending en de definitieve.
In 2014 ging ze samen met Zjef Vanuytsel op tournee met de voorstelling 'Lief en leed'.

Radio2 maakte net de kandidaten bekend voor Zomerhit 2016. Mich Van Hautem is met “Ik weet wel mijn lief” genomineerd in  de categorie “beste Nederlandstalig lied 2016”.
De awards worden uitgereikt op zondag 21 augustus om 20.30 uur bij het Casino Kursaal in Blankenberge. De show is live te volgen op Radio 2 en Eén.
Stemmen voor het beste Nederlandstalige lied 2016 kan via deze link http://www.radio2.be/zomerhit/beste-nederlandstalig-2016