Music on Sundays: “Mama”

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays: “Mama”

© JMDB

Vandaag, 8 mei, Moederdag. Het vereren van de moeder is een cultus die teruggaat tot in de Griekse cultuur. Pas in het midden van 19de eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. Aanvankelijk met beperkt succes en als een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen.

In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother's Day zou zijn, een nationale feestdag.

De Spice Girls waren een Britse meidengroep, die begonnen als een marketingoperatie. Ze hadden van 1996 tot 2001 veel succes en worden beschouwd als de bestverkopende meidengroep aller tijden door de verkoop van meer dan 45 miljoen albums en 30 miljoen singles.

Daarnaast hebben ze de term Girl Power beroemd gemaakt. In 2001 gaf de groep zijn voorlopig laatste optreden, maar de overgebleven vier leden zijn nooit formeel uit elkaar gegaan.

Eind 2007 gaf de groep, inclusief Halliwell, een reeks reünieconcerten, genaamd The Return of the Spice Girls. Op 12 augustus 2012 traden ze alle vijf nog eens samen op ter gelegenheid van de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Mama was de vierde single van de Spice Girls, die afkomstig is van de compact disc Spice. Het eerbetoon aan moeder, dat op initiatief van Melanie B werd gecomponeerd, verkocht goed in bijna alle landen van Europa In de videoclip zijn de moeders te zien van elk van hen. Zij houden ieder een foto bij zich van hun dochter.