Music on Sundays: “Space Oddity” van David Bowie

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays: “Space Oddity” van David Bowie

David Bowie. Zijn naam was de voorbije week weer in de actualiteit. Dinsdagavond stuurde Tesla-baas Elon Musk een roadster van zijn eigen automerk naar het heelal. Die rode wagen werd vanop Cape Canaveral de ruimte in gekatapulteerd met de Falcon Heavy-raket. Een nieuw hoofdstuk in de ruimtevaartgeschiedenis.

De beelden gingen de wereld rond, met op de achtergrond “Space Oddity”, muziek van David Bowie.

Mike Garson was jarenlang keyboardspeler bij David Bowie. Ze gingen samen op tournee en doken samen de studio in. In 2015 bracht hij de eerste versie uit van zijn biografie “Bowie’s piano man”, waarin hij zijn samenwerking en vriendschap met de grootmeester beschrijft.

David Bowie overleed op 10 januari 2016. Gisteren was dat dus net 2 jaar geleden. Mike Garson onthulde deze week dat hij later dit jaar een tweede versie uitbrengt van zijn biografie. Een tweede versie met daarin heel wat verhalen die hij destijds nog niet kon brengen. Zo zal hij onder meer vertellen dat David Bowie, na een erg geloofwaardige voorspelling van een waarzegger in de jaren ’70, al heel lang wist dat hij op 10 januari 2016 zou sterven.

Het zou kunnen verklaren hoe Bowie net twee dagen voordien nog zijn afscheidsalbum Blackstar kon uitbrengen waarin hij afscheid nam van deze wereld. Het was zijn 23ste en laatste album.
Space Oddity, dat in 1969 verscheen, was ook zijn 2de langspeler. (Foto Space X)