Music on Sundays “Writing's On The Wall” Sam Smith nieuwe Bond Theme

Jean Marie
0 reactie(s)
Music on Sundays “Writing's On The Wall” Sam Smith nieuwe Bond Theme

Het is nog wachten tot 26 oktober voor de nieuwe Bond-film “Spectre” in wereldpremière gaat. Vanaf 04 november is hij dan ook in onze bioscopen te zien.
Voor de vierde keer kruipt Daniel Craig in de rol van de Britse geheimagent 007. Vermoedelijk ook de laatste keer want eerder verklaarde hij “nog liever snijd ik mijn polsen over dan nog eens James Bond te spelen”.
Maar geen Bond-film zonder een (sterke) titelsong. Voor deze vierentwintigste telg uit de Bond-reeks, werd de Britse zanger Sam Smith gevraagd. Deze singer-songwriter scoorde in 2014 bij ons met zijn debuutalbum “In the Lonely Hour”  en de singles “Stay With Me” en “Like I Can”. Een droom ging voor hem in vervulling toen hij gevraagd werd voor de Bond-song. Volgens eigen zeggen schreef hij de song, na het draaiboek gelezen te hebben, in twintig minuten.
Misschien had hij toch iets meer tijd moeten nemen. De kritieken waren, na de release op 25 september, zeker niet unaniem lovend.

Sam Smith

Het was dan ook geen dankbare opdracht om de opvolger te moeten schrijven voor Adèle’s “Skyfall”, één van de sterkste Bond-songs ooit. “Writing’s On The Wall” is een klassiek Bondlied geworden, geheel geschoeid op de oude leest. Redelijk pathetisch, veel strijkers en met trompetten die het actiegehalte onderstrepen. Een vergelijking met Shirley Bassey, de standaard voor klassieke Bondsongs ligt dan ook voor de hand. En daar schiet Sam Smith dan duidelijk te kort.
Dit alles maakt van “Writing’s On The Wall” echter geen slechte song. Integendeel. Maar het had nét dat ietsje meer mogen zijn.
Ongetwijfeld zullen we de song de komende weken nog dikwijls te horen krijgen. En als we dan - voorzien van nacho’s met kaasdip en een beker frisdrank – plaatsnemen in de grote zetels van de Kinepolis, zal de herkenning groot zijn. Kippenvel weer gegarandeerd!