Music on Sundays: +44 – No it isn’t

Vorige week raakte het nieuws bekend dat Blink 182 gaat splitten. Nu ja, splitten, twee van de drie bandleden doen nog verder terwijl het derde lid stopt. Over de precieze reden van de breuk is weinig bekend.

Blink 182 is een Amerikaanse punkrockgroep, die vooral begin jaren 2000 verschillende hits had, met oa. 'First Date', wat we ooit al gehad hebben in Music on Sundays.

In 2005 waren ze al eens gesplit, maar begonnen ze elk hun eigen groep, twee bandleden '+ 44', en de andere 'Angels and Airwaves'.

Het nummer vandaag is er eentje van +44. Het rustige 'No it isn’t', waarmee ze aantonen dat het niet altijd het zwaardere rockgeweld hoeft te zijn. No it isn’t gaat ook over de break-up die ze hadden in 2005 en hoe ze zich verraden voelden. Ze zijn in 2009 wel terug bij elkaar gekomen met Blink 182, maar goed is het nooit meer gekomen.

Drummer Travis Barker heeft op dit optreden in Amsterdam, één van zijn armen in het gips. Dat weerhoudt er hem niet van geniaal te drummen. En wat doe je als je met die ene arm toch niet kunt spelen? Een sigaretje roken dus. Geruchten gingen toen trouwens de ronde dat hij zijn arm brak tijdens het hevige drummen.

Ik zag +44 live in 2007 in Ancien Belgique. Toen zonder Travis Barker, jammer genoeg.

Scroll naar boven